Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII
Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток 8. Позначення вмісту спирту
Додаток № 8
до Закону України
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII
Позначення вмісту спирту
Фактичний вміст спирту за об’ємом у напоях, що містять понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць спирту, позначається числом з не більш як однією цифрою після десяткової коми, після якого розміщується символ "% об.", якому можуть передувати слова "вміст спирту", "алкоголь" або абревіатура "алк.".
Вміст спирту визначається при температурі 20°C.
Допустимі відхилення у зазначенні об’ємної частки спирту, виражені в абсолютному значенні, наведені у таблиці. Вони застосовуються, не обмежуючи допустимі відхилення, що випливають з інших методів аналізу для визначення об’ємних одиниць спирту.
Опис напою |
Допустимі відхилення |
1. Пиво із солоду (солодове), що відповідає коду УКТ ЗЕД 220300, вміст спирту в якому не перевищує 5,5 % об.; неігристі напої, що відповідають коду УКТ ЗЕД 220600, вироблені з винограду |
0,5 % об. |
Пиво із солоду (солодове), що відповідає коду УКТ ЗЕД 220300, вміст спирту в якому перевищує 5,5 % об.; ігристі напої, що відповідають коду УКТ ЗЕД 220600, вироблені з винограду, сидри, перрі (грушеві напої), фруктові вина та інші аналогічні напої, вироблені з інших, ніж виноград, фруктів (ігристі та напівігристі); напій медовий |
1 % об. |
3. Напої, що містять мочені фрукти або частини рослин |
1,5 % об. |
4. Будь-які інші напої, які містять понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць спирту |
0,3 % об. |